ASSESSMENT OF FIRE SAFETY OF TECHNOLOGICAL PROCESSES OF FLOUR-MILLING ENTERPRISES

Authors

  • L. Sherstobitova L. Branch of the Russian University of Cooperation
  • A. Ponomarev Russian state social university, Moscow

DOI:

https://doi.org/10.31618/nas.2413-5291.2020.1.62.342

Keywords:

lower concentration limit of flame propagation, fire risk, flour dust, dust accumulation, overpressure

Abstract

The article presents the calculation of the excess pressure of the explosion formed during the volumetric gorenje air-flour mixture. The results obtained allow us to predict measures and management decisions to ensure the protection of people and explosion safety of the object.

Author Biographies

L. Sherstobitova L., Branch of the Russian University of Cooperation

Senior Lecturer

A. Ponomarev , Russian state social university, Moscow

Associate Professor, Candidate of Technical Sciences

References

Федеральный закон от 22 июля 2008 г. № 123-Ф3 «Технический регламент о требованиях пожарной безопасности».

Федеральный закон «О пожарной безопасности» от 21 декабря 1994 г. № 69-ФЗ.

ГОСТ Р 12.3.047-2012 «Система стандартов безопасности труда. Пожарная безопасность технологических процессов. Общие требования. Методы контроля».

Правила устройства электроустановок (утверждены Министерством энергетики Российской Федерации, приказ от 08.07.2002 г. № 204).

Приказ Ростехнадзора от 21.11.2013 № 560 (ред. от 15.11.2016) Об утверждении Федеральных норм и правил в области промышленной безопасности «Правила безопасности взрывопожароопасных производственных объектов хранения и переработки растительного сырья».

Published

2021-01-14

How to Cite

Sherstobitova L., L., and A. Ponomarev. 2021. “ASSESSMENT OF FIRE SAFETY OF TECHNOLOGICAL PROCESSES OF FLOUR-MILLING ENTERPRISES ”. National Association of Scientists 1 (35(62):39-41. https://doi.org/10.31618/nas.2413-5291.2020.1.62.342.

Issue

Section

Статьи