DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY SEMI-FINISHED SPECIALIZED PURPOSE

Authors

  • Yu. Osmanova State Organization of Higher Professional Education " Donetsk National University of Economics and Trade named after Mykhailo Tugan-Baranovsky "
  • T. Milokhova State Organization of Higher Professional Education " Donetsk National University of Economics and Trade named after Mykhailo Tugan-Baranovsky"
  • P. Martynova State Organization of Higher Professional Education " Donetsk National University of Economics and Trade named after Mykhailo Tugan-Baranovsky"

Keywords:

sea buckthorn berries, goji berries, aloe, frozen specialized semi-finished product, sweet dishes, technological scheme

Abstract

Background. The purpose of the article is to develop a technology for a quick-frozen specialized semifinished product for sweet dishes..

Methods. Development of a technological scheme for the production fast-frozen specialized semi-finished product for sweet dishes. The quality assessment was carried out using the organoleptic method.

Result. A process flow diagram has been developed for the production of quick-frozen specialized semifinished products for sweet dishes.

Conclusion. A process flow diagram has been developed for the production of quick-frozen specialized semifinished products for sweet dishes.

Author Biographies

Yu. Osmanova , State Organization of Higher Professional Education " Donetsk National University of Economics and Trade named after Mykhailo Tugan-Baranovsky "

Candidate of Science, (Tech), assistant professor 

T. Milokhova , State Organization of Higher Professional Education " Donetsk National University of Economics and Trade named after Mykhailo Tugan-Baranovsky"

Senior lecturer

P. Martynova , State Organization of Higher Professional Education " Donetsk National University of Economics and Trade named after Mykhailo Tugan-Baranovsky"

Master

References

Болтавин, А.А. Рынок замороженных пищевые продукты растительного и животного полуфабрикатов из овощей / А.А. Болтавин // происхождения / В. А. Выгодин, A. Г. Кладий, В. С.

Выгодин, В.А. Быстрозамороженные пищевые продуктырастительного и животного происхождения / В. А. Выгодин, A. Г. Кладий, В. С. Колодязная. —М.: Изд-во “Галактика-ИГМ”, 1995.

Грубы, Я.А. Производство замороженных продуктов / Я.А. Грубы. — М.: Агропромиздат, 1990.

Личко Н. М. Технология переработки продукции растениеводства / Н. М. Личко, В. Н. Кудрина, Л. Г. Елисеева. — М.: КолосС, 2006.

Стрингер, М. Охлажденные и замороженные продукты / Пер. с англ. М. Стрингер, К. Денис. — СПб.: Профессия, 2004.

Куленкамп, А.Ю. // Большая российская энциклопедия : [в 35 т.] / гл. ред. Ю. С. Осипов. — М. : Большая российская энциклопедия, 2017.

Губанов И. А. и др. 1133. Lycium barbarum L. — Дереза обыкновенная // Иллюстрированный определитель растений Средней России. В 3 т. — М.: Т-во науч. изд. КМК, Ин-т технолог. иссл., 2004. — Т. 3. Покрытосеменные (двудольные: раздельнолепестные). — С. 166.

Leonard Eric Newton: Aloe aristata. In: Urs Eggli (Hrsg.): Sukkulenten-Lexikon. Einkeimblättrige Pflanzen (Monocotyledonen). Eugen Ulmer, Stuttgart 2001.

Published

2020-12-08

Issue

Section

Статьи