DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY SEMI-FINISHED SPECIALIZED PURPOSE
Keywords:
sea buckthorn berries, goji berries, aloe, frozen specialized semi-finished product, sweet dishes, technological schemeAbstract
Background. The purpose of the article is to develop a technology for a quick-frozen specialized semifinished product for sweet dishes..
Methods. Development of a technological scheme for the production fast-frozen specialized semi-finished product for sweet dishes. The quality assessment was carried out using the organoleptic method.
Result. A process flow diagram has been developed for the production of quick-frozen specialized semifinished products for sweet dishes.
Conclusion. A process flow diagram has been developed for the production of quick-frozen specialized semifinished products for sweet dishes.
References
Болтавин, А.А. Рынок замороженных пищевые продукты растительного и животного полуфабрикатов из овощей / А.А. Болтавин // происхождения / В. А. Выгодин, A. Г. Кладий, В. С.
Выгодин, В.А. Быстрозамороженные пищевые продуктырастительного и животного происхождения / В. А. Выгодин, A. Г. Кладий, В. С. Колодязная. —М.: Изд-во “Галактика-ИГМ”, 1995.
Грубы, Я.А. Производство замороженных продуктов / Я.А. Грубы. — М.: Агропромиздат, 1990.
Личко Н. М. Технология переработки продукции растениеводства / Н. М. Личко, В. Н. Кудрина, Л. Г. Елисеева. — М.: КолосС, 2006.
Стрингер, М. Охлажденные и замороженные продукты / Пер. с англ. М. Стрингер, К. Денис. — СПб.: Профессия, 2004.
Куленкамп, А.Ю. // Большая российская энциклопедия : [в 35 т.] / гл. ред. Ю. С. Осипов. — М. : Большая российская энциклопедия, 2017.
Губанов И. А. и др. 1133. Lycium barbarum L. — Дереза обыкновенная // Иллюстрированный определитель растений Средней России. В 3 т. — М.: Т-во науч. изд. КМК, Ин-т технолог. иссл., 2004. — Т. 3. Покрытосеменные (двудольные: раздельнолепестные). — С. 166.
Leonard Eric Newton: Aloe aristata. In: Urs Eggli (Hrsg.): Sukkulenten-Lexikon. Einkeimblättrige Pflanzen (Monocotyledonen). Eugen Ulmer, Stuttgart 2001.
Downloads
Published
Issue
Section
License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
CC BY-ND
A work licensed in this way allows the following:
1. The freedom to use and perform the work: The licensee must be allowed to make any use, private or public, of the work.
2. The freedom to study the work and apply the information: The licensee must be allowed to examine the work and to use the knowledge gained from the work in any way. The license may not, for example, restrict "reverse engineering."
2. The freedom to redistribute copies: Copies may be sold, swapped or given away for free, in the same form as the original.